Van Lagune tot Vesuvius

Programma 2017

Oleo beveelt onderstaande reis van de Jong Intra Vakanties aan. Het betreft de elf daagse rondreis ‘Van Lagune tot Vesuvius’, een reis die ondergetekende regelmatig heeft geleid en ook dit jaar zal doen. Voor verdere informatie, beschikbaarheid en boeking verwijzen wij naar de site van de Jong Intra vakanties: www.dejongintra.nl .Vermeld bij boeking (via een apart mailtje of telefoontje naar de Jong) svp onze naam Oleo Italia en agentnummer 6019! Voor extra en specifiek op de reis gerichte informatie kunt u ons ook mailen:  info@oleo-italia.nl.

Vertrekdata voor 2017 : 10 september en 1 oktober. Prijs vanaf 899 euro.

We bezoeken o.a.
- Venetië
- Florence
- Montecatini Terme
- Siena
- Assisi
- Rome
- Napels
- Pompeï
- Vesuvius
- Capri (optioneel)

Van dag tot dag programma:

Zondag: Omgeving Venetië, ca. 60 km

De vakantie begint vandaag met de vliegreis naar Italië. Aangekomen op de luchthaven maken we kennis met reisleid(st)er en chauffeur en begeven we ons op weg naar de omgeving van Venetië, waar we twee nachten zullen verblijven.

Maandag: Venetië, ca. 100 km:

De gehele dag is voorbehouden aan Venetië. De dag is nog jong wanneer we over de dam de Lagune binnenrijden en naar het San Marcoplein varen. Ons bezoek aan de stad rekken we tot aan het eind van de namiddag, wanneer het tijd is om terug te keren naar ons hotel. Natuurlijk is er ook nog wat tijd om op eigen gelegenheid wat rond te kijken en misschien een gondeltochtje (excl. ca. € 19 p.p.) te maken!

Dinsdag: Florence en Montecatini, ca. 230 km:

We gaan vandaag op weg naar Toscane en wel naar het grootste openluchtmuseum ter wereld, namelijk Florence (excl. verplichte gids). Tijdens een wandeling maken we kennis met de stad. Op het programma staan onder andere, de Ponte Vecchio, het Piazza della Signoria met het Palazzo Vecchio en de Dom met bijbehorend plein. Hierna rijden we door naar het gezellige Montecatini Terme, waar we één nacht zullen verblijven.

Woensdag: Siena en Chianciano Terme ca. 200 km:

We brengen vandaag een bezoek aan de prachtige stad Siena. We zien daar o.a. het schelp- of waaiervormige stadsplein, de Campo en de prachtige Dom. Aan het einde van de middag rijden we door naar Chianciano Terme, waar we vannacht zullen verblijven.

Donderdag: Assisi en Rome, ca. 320 km:

We trekken door de Apennijnen en reizen naar Umbrië met Assisi als doel. Dit stadje is binnen de muur een monument op zich. Aan het einde van de wandeling, die begint bij de Porta Nuova komen we in de grafkerk van Francesco Bernardone terecht en bewonderen daar de schilderijen van Giotto, wiens penseel ons vertelt over Franciscus en Clara. Na de lunch reizen we naar Grotto Ferrata ten zuidoosten van Rome, waar we ons hotel betrekken.

Vrijdag: Rome, ca. 80 km:

Het Romeinse Rome heeft vanochtend onze aandacht. In het antieke stadscentrum bezoeken we het Forum Romanum en het Colosseum. We zien o.a. ook het Venetiëplein met het nationale monument en de Capitool-heuvel met het Romeinse stadhuis. ‘s Middags bezoeken we de St. Pieter, waarbij eventueel de mogelijkheid is om op individuele basis de Vaticaanse musea te bezoeken. U krijgt van ons dan een duidelijke handleiding aangereikt.

Zaterdag: Rome en Pimonte, ca. 290 km:

We keren nog even terug naar Rome om een wandeling te maken langs de Spaanse trappen, de Trevifontein, Monte Citorio en het Pantheon. In de middag zoeken we onze bus weer op en reizen zuidwaarts. In Pimonte, in de omgeving van Sorrento, zullen we de laatste vier nachten van deze reis verblijven.

Zondag: Napels, ca. 80 km:

We brengen vandaag een bezoek aan de interessante stad Napels. We beginnen met een stadswandeling van Castel Nuovo door de Via Roma naar Spaccanapoli. ‘s Middags heeft u de gelegenheid om zelf op ontdekking te gaan en bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan het Nationale Archeologische Museum met een enorme collectie voorwerpen uit Pompeï en Herculaneum.

Maandag: Capri (optioneel):

Vandaag staat een bezoek aan het sprookjesachtige eiland Capri op ons programma. We rijden per bus naar de veerboot, die ons naar Capri brengt. Daarna gaan we per minibus eerst naar Anacapri en vervolgens naar Capri, de twee plaatsen op het eiland. Een lokale gids begeleidt ons vandaag. Deze dagtocht is optioneel en kost € 69 p.p., min. aantal deelnemers 18, vanaf 25 deelnemers kost deze dagtocht € 59 (opgave bij boeking en betaling ter plaatse).

Dinsdag: Vesuvius en Pompeï, ca. 75 km:

Vandaag is opnieuw een hoogtepunt van deze reis. We beginnen met een bezoek aan de Vesuvius, we rijden naar de busparkeerplaats net onder de krater, vanaf hier kunt u slechts te voet verder, zodat wandelschoenen gewenst zijn. Vanaf het wandelpad heeft een geweldig zicht in de krater en over de verre omgeving. Hierna dalen we de vulkaan weer af en rijden we naar de kust. We brengen in de middag een bezoek aan Pompeï, de in 79 n.Chr. door de Vesuvius bedolven stad en daardoor één van de best bewaarde Romeinse steden. Op de achtergrond verheft zich de Vesuvius. Vermoeid maar voldaan keren we terug naar Pimonte.

Woensdag: Nederland, ca. 80 km:

We nemen met weemoed afscheid van het mooie Sorrentijnse schiereiland en rijden naar het vliegveld van Napels, vanwaar we terug naar Nederland zullen vliegen.

bron: de Jong Intra vakanties