Cultuur en Natuur in Toscane en Umbrië

Programma 2019

In ontwikkeling:  achtdaagse excursiereis Cultuur en Natuur in Toscane en Umbrië. Het programma zal er als hieronder beschreven uitzien.  Voor extra en specifiek op de reis gerichte informatie kunt u ons ook mailen:  info@oleo-italia.nl.

Tijdens deze 8-daagse groepsreis combineren we twee aspecten die zo rijkelijk aanwezig zijn in Toscane en Umbrië: cultuur en natuur. Wat betreft de cultuur kunnen we ons hart ophalen in steden als Florence de renaissance stad bij uitstek, Assisi de geboorteplaats van de heilige Franciscus en Orvieto het mooi op een tufsteen plateau gelegen stadje met een unieke Domkerk. De natuur van Toscane en Umbrië kunt u het best ervaren tijdens wandelingen. We zullen een paar mooie wandelingen maken door de typisch Toscaanse natuur met haar glooiende landschappen met pijnbomen, cipressen, olijfbomen en wijngaarden.

Veel inclusief!

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam-Pisa vv
 • Logies/ontbijt in 2 pers.-kamer met bad of douche en toilet
 • Welkomstdiner eerste dag in hotel
 • Afscheidslunch laatste dag
 • Excursiereis volgens programma met lokale bus met airco
 • Nederlandssprekende reisleiding in Italië
 • Trein/boot/funicolare kosten
 • Gids natuurwandelingen 2x
 • Olijfolie proeverij

Niet inbegrepen:

 • Entrees
 • Diners dag 2 t/m 7
 • Overige Lunches

Bij voldoende belangstelling (groep tussen de 18 en 25 personen) kan de reis doorgang vinden.

•Vertrekdata  in 2019:

•Prijs  ..

•Verblijf in twee goede middenklasse hotels

Hotel in Chianciano Terme
Hotel in buurt Assisi

We bezoeken o.a.:
- Pienza
- Wandeling van Pienza naar San Quirico
- Siena
- Montalcino
- Orvieto
- Deruta
- Wandeling van Santa Maria degli Angeli naar Assisi
- Assisi
- Lago di Trasimeno
- Perugia
- Lucca

Van dag tot dag programma:

Donderdag:

Vlucht per lijndienst van Amsterdam naar Pisa en aansluitend transfer naar ons hotel in de buurt van Chianciano Terme, waar we vier nachten zullen verblijven.

Vrijdag:

De eerste dag staat een wandeling van ca. 9km. op het programma. We rijden met de bus naar Pienza, sfeervol plaatsje dat i.o.v Paus Pius II in renaissancestijl gebouwd moest worden. Vervolgens wandelen we naar San Quirico. U heeft daar de tijd om even te ontspannen waarna we in de buurt van Chianciano heerlijke Toscaanse olijfolie kunnen proeven.

Zaterdag:

Met de bus rijden we naar Siena. We maken een rondwandeling door de stad en bezoeken uiteraard de Duomo. Na lunchtijd rijden we terug naar ons hotel.

Zondag:

Een tweede wandeling door de natuur (ca. 9km) in de omgeving van de abdij van Sant’Antimo. Dit klooster is misschien wel de mooiste Toscaanse  romaanse kerk, gelegen midden in het lieflijke heuvellandschap met olijfbomen en cipressen. Na de wandeling rijden we met de bus naar Montalcino, bekend van de Brunello wijn.

Maandag:

Vandaag verlaten we Chianciano en rijden via Orvieto (mooie Duomo met de Capella di San Brizio met dramatische fresco’s van Luca Signorelli) en Deruta (keramiek) naar ons hotel in de buurt van Assisi.

Dinsdag:

Sint Franciscus-wandeling vanuit Santa Maria degli Angeli (met bezoek aan de kathedraal) via de San Damiaan naar het prachtige middeleeuwse Assisi.

Woensdag:

’s Ochtends rijden we naar Passignano aan het Lago di Trasimeno waar we met de boot naar het Isola Maggiore varen. In de middag bezoeken we de hoofdstad van Umbrië, Perugia. We maken hier een wandeling door het centrum waarna u nog wat kan winkelen of wat kan drinken aan de Corso Pietro Vannucci.

Donderdag:

Afhankelijk van de vertrektijd bezoeken we voor we naar het vliegveld gaan nog het geheel ommuurde Lucca. We maken een wandeling en genieten nog van een afscheidslunch. Transfer naar het vliegveld van Pisa voor de vlucht Pisa – Amsterdam.

NB: Wandelingen in natuur gaan over goede wegen/paden en duren ongeveer 3 à 3 ½ uur met licht (tot 300m) hoogteverschil.