Toscane en Venetië

In deze mooie reis met deskundige reisleiding bezoekt u de hoogtepunten van de regio’s Toscane en Veneto. Voor alle informatie, beschikbaarheid en eventuele boeking kunt u terecht bij de Jong Intra vakanties: www.dejongintra.nl. Vermeld bij boeking (via een separaat mailtje of telefoontje naar de Jong) svp ons agentennummer 6019 en naam Oleo Italia.

Vertrekdata 2017: 12 september. Prijs v.a. 899 p.p.

Groepsgrootte min. 25 en max. 38 deelnemers

 

Van dag tot programma

Dag 1: Chianciano Terme

Afstand route: ca. 200 km

Onze vliegreis begint op Schiphol en eindigt op de luchthaven van Pisa. Hier staan onze reisleid(st)er en de Italiaanse bus klaar voor de reis naar het kuuroord Chianciano Terme waar we de komende drie nachten zullen verblijven.

Dag 2: Siena en San Gimignano

Afstand route: ca. 260 km

Een dag die we besteden aan één van de mooiste steden van Toscane; Siena. Trots gelegen in het hart van de provincie. Natuurlijk bezichtigen we de Dom en het mooiste plein van Italië, de ‘Campo’. Op de terugweg maken we ook nog tijd voor San Gimignano. Deze middeleeuwse plaats is zeer merkwaardig met zijn vele vierkante torens die overal bovenuit steken.

Dag 3: Assisi en Lago di Trasimeno

Afstand route: ca. 200 km

Vandaag maken we een uitstapje naar Umbrië. In de ochtend gaan we naar het beroemde Assisi. Binnen de oude muren maken we een wandeling en bekijken o.a. de grafkerk van Francesco Bernardone. Later bij het Lago di Trasimeno is het heerlijk afkoelen. Er gaan allerlei veerboten (excl.) naar de eilanden met een rijk verleden.

Dag 4: Pistoia en Montecatini

Afstand route: ca. 190 km

Toscane heeft, naast een schat aan kunst, kerken en musea, ook een prachtig landschap vol met flora en fauna te bieden. Vandaag zullen we ook dit aspect zien. We bezoeken de nog rustige plaats Pistóia. Dan rijden we door een golvend heuvellandschap met velden vol zonnebloemen en hellingen bekleed met wijngaarden en olijfbomen. Hierna rijden we naar naar ons nieuwe adres voor de volgende 3 overnachtingen; het gezellige Montecatini Terme, waar we in het begin van de middag zullen arriveren.

Dag 5: Florence per trein met stadsgids (optioneel)

Afstand route: ca. 110 km

Blijft u in Montecatini of gaat u mee voor een heerlijke dag in een stad vol schoonheid: Florence. Of, zoals de Italiaanse wegwijzers vermelden: Firenze. Een stad die gemakkelijk meerdere malen bezocht kan worden. We stappen op loopafstand van ons hotel in de trein die ons direct tot in het centrum van Florence zal brengen. ‘s Ochtends tijdens een stadswandeling met stadsgids komen we veel te weten over de bezienswaardigheden in de stad. De middag is er om naar eigen wens in te vullen. Deze dagtocht is optioneel en kost € 25 p.p. (min. deelname 18 personen, opgave bij boeking en betaling ter plaatse).

Dag 6: Pisa en Lucca

Afstand route: ca. 180 km

We gaan vandaag allereerst naar Pisa. We brengen hier een bezoek aan het plein Campo dei Miracoli. Hier bevinden zich de scheve Toren van Pisa, de Dom en het Baptisterium. Vervolgens rijden we door naar het mooie Lucca, een geheel ommuurde stad waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Bekend zijn hier o.a. de kathedraal San Martino en het Domplein. Geniet ook op de vele terrasjes van deze heerlijke stad.

Dag 8: Padua, Abano Terme en vrije middag

Afstand route: ca. 265 km

We steken nu over naar de oostkust en onderbreken onze reis vlak voor onze eindbestemming in de historische stad Padua. Na een kort bezoek rijden we door naar Abano Terme voor de laatste vier overnachtingen, waar we aan het begin van de middag zullen aankomen. De rest van de middag is ter vrije besteding.

Dag 9: Venetië

Afstand route: ca. 100 km

Het is zo ver, na een vroeg ontbijt vertrekken we vandaag naar de prachtige stad Venetië. We blijven hier uiteraard de hele dag. We verkennen deze prachtige stad te voet en per boot, waarbij we ons uiteraard niet beperken tot het San Marcoplein. Wie een tochtje per gondel wil maken (excl. ca. € 19 p.p.), zal daartoe in de gelegenheid worden gesteld.

Dag 10: Verona en Lago di Garda

Afstand route: ca. 250 km

We gaan op weg naar het Lago di Garda, maar zullen eerst de bekende stad Verona bezoeken. We wandelen over Piazza Bra met de Arena, kuieren door de Via Mazzini, zien het balkon van Romeo en Julia en we bezichtigen het Piazza delle Erbe en het Piazza dei Signori. In de middag gaan we naar Sirmione, gelegen aan het einde van een 3,5 km lange landtong in het Gardameer.

Dag 11: Lagunetocht (optioneel)

Afstand route: ca. 100 km

Voor vandaag staat een bijzondere dagtocht over het water door de lagune op ons programma. We maken een boottocht en brengen een bezoek aan twee eilandjes: het glasblazerseiland Murano en het kantklosserseiland Burano. We volgen de rivier de Brenta, waar we links en rechts de villa’s van de Venetiaanse patriciërs uit de hoogtijdagen van de lagunestad zien, met name de Villa Nazionale in Strá, ook wel Villa Pisani genoemd. Deze dagtocht is optioneel en kost ca. € 49 p.p. (min. deelname 18 personen, opgave bij boeking en betaling ter plaatse).

Dag 12: Amsterdam

Afstand route: ca. 75 km

Onderweg naar het vliegveld van Treviso, vanwaar we zullen terugvliegen naar Nederland, heeft u nog de tijd om terug te denken aan Florence en Venetië, Michelangelo en Palladio, Chianti en Grappa.

Wat is wél en wat is niet inbegrepen

  • Vlucht van Amsterdam naar Pisa en Venetië naar Amsterdam met Transavia
  • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstofheffing
  • Deskundige Nederlandssprekende reisleider
  • Lokale touringcar met chauffeur
  • 3 Overnachtingen in Hotel Continentale in Chianciano Terme
  • 3 Overnachtingen in Hotel Raphael of Hotel Byron in MOntecatini Terme
  • 4 Overnachtingen in Hotel Alexander Palace in Abano Terme
  • 10x Ontbijt en 10x diner
  • Audioguide tijdens de hele reis
  • Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

 Bron: de Jong Intra Vakanties