Cultuur en Natuur in Toscane en Umbrië


Programma

Oleo organiseert in samenwerking met de Jong Intra Vakanties onderstaande reis. Het betreft een achtdaagse excursiereis Cultuur en Natuur in Toscane en Umbrië. De intentie is om deze volgend jaar (2020) in het programma op te nemen. Het programma zal er als hieronder beschreven uitzien. Voor verdere informatie, beschikbaarheid en boeking verwijzen wij naar de site van de Jong Intra Vakanties: www.dejongintra.nl.Vermeld bij boeking svp (via een separaat mailtje of telefoontje naar de Jong) onze naam Oleo Italia! Voor extra en specifiek op de reis gerichte informatie kunt u ons ook mailen:  info@oleo-italia.nl.

Tijdens deze 8-daagse groepsreis combineren we twee aspecten die zo rijkelijk aanwezig zijn in Toscane en Umbrië: cultuur en natuur. Wat betreft de cultuur kunnen we ons hart ophalen in steden als Florence de renaissance stad bij uitstek, Assisi de geboorteplaats van de heilige Franciscus en Orvieto het mooi op een tufsteen plateau gelegen stadje met een unieke Domkerk. De natuur van Toscane en Umbrië kunt u het best ervaren tijdens wandelingen. We zullen een paar mooie wandelingen maken door de typisch Toscaanse natuur met haar glooiende landschappen met pijnbomen, cipressen, olijfbomen en wijngaarden.

– Ervaren Nederlandse reisleiding
– Én deskundige chauffeur
– 2 Wandelingen onder leiding van een lokale gids
– Bezoek aan o.a. Pienza, Florence, Montalcino, Assisi en Perugia

  • Vertrekdata  in :
  • Prijs vanaf € ..
  • Verblijf in twee goede middenklasse hotels

Hotel in Chianciano Terme
Hotel in buurt Assisi

We bezoeken o.a.:
– Pienza
– Wandeling van Pienza naar San Quirico
– Florence
– Montalcino
– Orvieto
– Deruta
– Wandeling van Santa Maria degli Angeli naar Assisi
– Assisi
– Lago di Trasimeno
– Perugia

Van dag tot dag programma:

Zondag:

Vlucht per lijndienst van Amsterdam naar Pisa en aansluitend transfer naar ons hotel in Chianciano Terme, waar we vier nachten zullen verblijven.

Maandag:

De eerste dag staat een prachtige wandeling op het programma door het typische glooiende Toscaanse landschap van de Val d’Orcia. We rijden met de bus naar Pienza, de geboorteplaats van Paus Pius II (geb. Piccolomini, 1404-1464). Deze humanistische paus wilde zijn geboorteplaats transformeren tot de ‘ideale stad’ volgens de normen van de renaissance. We nemen uiteraard de tijd om hier rond te kijken alvorens we aan onze wandeling beginnen naar San Quirico d’Orcia. We wandelen langs de Pieve di Corsignano over landwegen en onverharde voetpaden. Onderweg hebben we mooie panorama’s over het uitgestrekte Val d’Orcia. Uiteindelijk komen we na 9km  (ca. 3 uur) met twee korte maar pittige klimmetjes aan in het middeleeuwse San Quirico, waar we nog de tijd hebben even uit te rusten in de oase van rust van de Horti Leonini.

Dinsdag:

Met de bus rijden we vandaag naar Florence, de bakermat van de renaissance. De Medici hebben een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van deze kunststroming. Zij gaven opdracht aan grote kunstenaars als Michelangelo en Leonardo da Vinci om de stad te verfraaien. In Florence maken we een wandeling langs onder andere de beroemde Ponte Vecchio, de Piazza Signoria en de Duomo. ‘s Middags hebben we nog enige tijd om zelf in de stad rond te kijken.

Woensdag:

Excursie naar Sant’Antimo en Montalcino. Als u vandaag in Chianciano blijft kunt u het oude centrum bezoeken, gebruik maken van één van de thermen die Chianciano rijk is of verder de omgeving verkennen. Indien u wel meegaat rijden we na het ontbijt met de bus naar de abdij van Sant’Antimo. Van het middeleeuwse klooster is alleen de kerk nog over. Deze kerk wordt beschouwd als één van de mooiste Toscaanse  romaanse kerken, gelegen midden in een lieflijke heuvellandschap met olijfbomen en cipressen. Na de bezichtiging maken we hier in de buurt een rondwandeling met een bezoekje aan het plaatsje Castelnuovo dell’Abate. Vervolgens rijden we met de bus naar Montalcino, waar we de beroemde Brunello wijn kunnen proeven. Montalcino zelf is een mooi klein stadje met smalle straatjes en vele palazzi.

Donderdag:

Vandaag verlaten we Chianciano en rijden via Orvieto en Deruta (bekend om z’n keramiek) naar ons hotel in Villa di Magione. Orvieto ligt op een 300m hoog plateau en kijkt uit over een met wijngaarden overdekte vlakte. De aantrekkelijke stad heeft smalle straatjes en een middeleeuwse uitstraling met als belangrijkste monument de Domkerk. De Duomo van Orvieto is één van de grootste kathedralen van Italië. De bouw nam ongeveer 300 jaar in beslag. De gevel van de kerk, in gotische stijl, is ondanks de rijke versiering prachtig in balans. In de kerk kunt u onder meer de Capella San Brizio met schitterende fresco’s van Luca Signorelli bekijken. In ons hotel in Villa di Mangione verblijven we drie nachten.

Vrijdag:

We rijden vanochtend naar Santa Maria degli Angeli en wandelen vervolgens naar Assisi; deze wandeling staat veelal in het teken van de heilige Franciscus. Allereerst bezoeken we de grote basiliek Santa Maria degli Angeli. Deze kerk is gebouwd over de zogenaamde Porziuncola kapel waar Franciscus in 1226 gestorven is. Daarna wandelen we ongeveer vijf kilometer naar het kerkje San Damiaan dat ook een belangrijke rol speelde in het leven van Franciscus. Vervolgens wandelen we verder via een laatste klimmetje naar het prachtige middeleeuwse Assisi. We bezoeken hier de Santa Chiara en de San Francesco. U kunt ook zelf uitgebreid het pittoreske stadje verkennen. We keren met de bus terug naar het hotel.

Zaterdag:

’s Ochtends rijden we naar Passignano aan het Lago di Trasimeno waar we met de boot naar het Isola Maggiore varen (boottocht excl. ca. € 10,- p.p.). Het Meer van Trasimeno is onlosmakelijk verbonden met Hannibal die ten noorden van het meer in 217 v. Chr. een overwinning behaalde op de Romeinen. In de middag bezoeken we de hoofdstad van Umbrië, Perugia. De zogenaamde minimetro brengt ons naar boven naar het centrum van deze levendige universiteitsstad. We maken hier een wandeling door het centrum waarna u nog wat kan winkelen of kan drinken aan de Corso Pietro Vannucci.

Zondag:

Einde van de reis. Transfer naar het vliegveld voor de vlucht Pisa- Amsterdam

NB: Wandelingen in natuur gaan over goede wegen/paden en duren ongeveer 3 à 3 ½ uur met licht (tot 300m) hoogteverschil.

Bron: de Jong Intra Vakanties