Klassiek Italië


Programma 2024

programma nog in ontwikkeling

Oleo beveelt onderstaande reis van Oad reizen aan. Het betreft de twaalf daagse busrondreis ‘Klassiek Italië’, een reis die ondergetekende regelmatig heeft geleid. Voor verdere informatie, beschikbaarheid en boeking verwijzen wij naar de site van Oad Reizen: www.oad.nl 

We bezoeken o.a.
– Venetië
– Florence
– Montecatini Terme
– Siena
– Assisi en perugia
– Rome
– Bologna
– San Gimignano
– Pisa
– Lucca

Vertrekdata: 

Van dag tot dag programma:

Zaterdag | Didam – Zuid-Duitsland (of Elzas)

Vanaf het overstappunt in Didam vertrekken we naar Zuid-Duitsland of de Franse Elzas voor de overnachting (afstand ca. 620 km).

Zondag | naar Montecatini

De tweede dag rijden we door het ruige Zwitserland naar Montecatini Terme in Toscane. Hier verblijven we drie nachten (afstand ca. 650 km).

Maandag | Florence

Vandaag bezoeken we Florence. De hoofdstad van Toscane herbergt vele kunstschatten. Vanaf Montecatini Terme gaan we met de trein naar Florence (inbegrepen). O.l.v. een Nederlandssprekende gids maken we een stadswandeling. U ziet o.a. de kathedraal van Santa Maria del Fiore, de San Miniato al Monte en de beroemde Ponte Vecchio, de oudste brug van Florence. Daarna heeft u de gelegenheid de stad zelf te verkennen (afstand ca. 100 km).

Dinsdag | Pisa en Lucca

Eerst gaan we naar Pisa, waar u op het ‘Veld der Wonderen’ naast de beroemde toren van Pisa ook de dom en het baptisterium kunt bekijken. Veel van de gebouwen zijn gebouwd met het beroemde marmer uit Carrara. Vervolgens rijden we naar het ommuurde Lucca, een stad met een heel eigen karakter. Hier kunt u heerlijk in de schaduw wandelen over de stadswallen of door de kleine straatjes met kerken en statige huizen lopen. Heel leuk is het ronde, door hoge huizen omringde Piazza Anfiteatro (afstand ca. 105 km).

Woensdag | San Gimignano en Siena

Vandaag rijden we door het Toscaanse landschap naar San Gimignano, een van de best bewaard gebleven middeleeuwse stadjes van Toscane. Vanmiddag bezoeken we een heuse parel; Siena. Dit stadje straalt nog steeds een middeleeuwse sfeer uit. Een stad op een heuvel, gedomineerd door het silhouet van de Dom van Siena, waar u heerlijk door de smalle straatjes kunt dwalen. We blijven twee nachten in Chianciano Terme (afstand ca. 240 km).

Donderdag | Perugia en Assisi

Vanochtend bezoeken we Perugia, een stad met een heel bijzondere charme, geschiedenis wordt gecombineerd met een jonge uitstraling. De stad zit bomvol pittoreske hoekjes, mooie kerken en statige stadspoorten. U zult verrast worden door een grote verscheidenheid aan gebouwen en mooie uitzichten. In de middag bezoeken we Assisi met haar beroemde basiliek en bezienswaardigheden als de Tempio di Minerva en het centrale plein (afstand ca. 195 km).

Vrijdag | Christelijk Rome

Na het ontbijt zetten we koers naar de hoofdstad van Italië. ‘s Middags bezoeken we Vaticaanstad, het kleinste staatje ter wereld. Hier zien we de beroemde St. Pieterbasiliek en het St. Pieterplein. U heeft de mogelijkheid om op eigen gelegenheid het Vaticaans Museum te bezoeken (optioneel, ca. € 39 p.p., bij boeking opgeven). We verblijven twee nachten in een hotel nabij Rome (afstand ca. 170 km).

Zaterdag | Klassiek Rome

We maken vandaag een mooie wandeling langs de vele bezienswaardigheden van Rome. De hoogtepunten zijn o.a. het Forum Romanum, het Colosseum en het Pantheon. ’s Middags heeft u de tijd om op eigen houtje de schitterende bouwwerken te bewonderen of te genieten van de mooie pleinen en fonteinen in Rome zoals de Piazza Navona en de Trevi fontein (afstand ca. 60 km).

Zondag | Bologna en Treviso

Vandaag zetten we weer koers naar het Noorden van Italië. We maken een stop in de ‘rode stad’ Bologna. Een prachtige universiteitsstad in de regio Emilia-Romagna. Geniet van de historische gebouwen en gezellige pleinen. We overnachten twee nachten in Treviso bij Venetië (afstand ca. 550 km).

Maandag | Venetië

Vandaag gaan we naar het romantische Venetië, een stad die u echt gezien moet hebben! Onder leiding van een Nederlandssprekende gids bekijken we het San Marcoplein, de kathedraal en het Dogenpaleis. We zien ook de beroemde Brug der Zuchten en de Rialtobrug. Natuurlijk krijgt u de kans om een gondeltocht te maken door de mooie kanalen van de stad (optioneel, kosten ca. € 25,- p.p.) (afstand ca. 80 km).

Dinsdag | Venetië – Zuid Duitsland

Met een koffer vol geweldige herinneringen rijden we richting ons overnachtingsadres in Duitsland (afstand ca. 530 km).

Woensdag | Zuid Duitsland – Didam

De volgende dag zetten we koers naar het overstappunt in Didam waar nog een afscheidsdiner op u wacht (afstand ca. 580 km).

bron: Oad Reizen