Van Lagune tot Vesuvius


Programma

DIT JAAR NIET IN PROGRAMMA

(Oleo beveelt onderstaande reis van de Jong Intra Vakanties aan. Het betreft de elf daagse rondreis ‘Van Lagune tot Vesuvius’, een reis die ondergetekende regelmatig heeft geleid en ook dit jaar zal doen. Voor verdere informatie, beschikbaarheid en boeking verwijzen wij naar de site van de Jong Intra vakanties: www.dejongintra.nl.Vermeld bij boeking (via een apart mailtje of telefoontje naar de Jong) svp onze naam Oleo Italia! Voor extra en specifiek op de reis gerichte informatie kunt u ons ook mailen:  info@oleo-italia.nl.

We bezoeken o.a.
– Venetië
– Florence
– Montecatini Terme
– Siena
– Assisi
– Rome
– Napels
– Pompeï
– Vesuvius
– Sorrento en Amalfi (optioneel)

Van dag tot dag programma:

Zondag: Omgeving Venetië – ca. 30 km

De vakantie begint vandaag met de vliegreis naar Italië. Aangekomen op de luchthaven maken we kennis met reisleid(st)er en chauffeur en begeven we ons op weg naar ons hotel in de omgeving van Venetië, waar we twee nachten zullen verblijven. Gezien de late aankomst in het hotel is er vandaag geen diner inbegrepen, u heeft voldoende tijd en gelegenheid om op Schiphol of in het vliegtuig te eten.

Maandag: Venetië – ca. 100 km:

Na de reisdag van gisteren doen we het vanochtend rustig aan. Na een rustig ontbijt vertrekken we naar Venetië. De dag is nog jong wanneer we over de dam de Lagune binnenrijden en naar het San Marcoplein varen. Ons bezoek aan de stad rekken we tot in de avonduren. We hebben geen diner inclusief en hoeven dus niet op een vaste tijd naar ons hotel terug te keren. Natuurlijk is er ook nog wat tijd om op eigen gelegenheid wat rond te kijken en misschien een gondeltochtje (excl. ca. € 19 p.p.) te maken en om wat te eten!

Dinsdag: Bologna en Montecatini Terme – 265 km

We gaan vandaag op weg naar Toscane, maar maken onderweg nog een stop in Bologna, de grootste stad van Emilia-Romagna. In de historische stadskern vinden we middeleeuwse stadsmuren, prachtige kerken en de wereldwijd bekende ‘Torens van Bologna’. Hierna rijden we door naar het gezellige Montecatini Terme, waar we twee nachten zullen verblijven.

Woensdag: Florence per trein

We gaan vandaag met de trein naar Florence, het station ligt op loopafstand en de trein brengt ons direct tot in het centrum van Florence. Een heerlijke dag in een stad vol schoonheid. Florence is als het ware een openluchtmuseum. U heeft vandaag de mogelijkheid om een leuke stadswandeling te maken onder leiding van een Nederlandssprekende stadsgids, die u de hoogtepunten van de stad laat zien (excl. € 9 p.p., opgave en betaling ter plaatse). De middag is vrij om naar eigen wens in te vullen. In de loop van de middag reizen we gezamenlijk weer terug naar Montecatini Terme.

Donderdag: Siena en Chianciano Terme – ca. 200 km:

We brengen vandaag een bezoek aan de prachtige stad Siena. We zien daar o.a. het schelp- of waaiervormige stadsplein, de Campo en de prachtige Dom. Aan het einde van de middag rijden we door naar Chianciano Terme, waar we vannacht zullen verblijven.

Vrijdag: Assisi en Rome, ca. 320 km:

We trekken door de Apennijnen en reizen naar Umbrië met Assisi als doel. Dit stadje is binnen de muur een monument op zich. Aan het einde van de wandeling, die begint bij de Porta Nuova komen we in de grafkerk van Francesco Bernardone terecht en bewonderen daar de schilderijen van Giotto, wiens penseel ons vertelt over Franciscus en Clara. Na de lunch reizen we naar Grotto Ferrata ten zuidoosten van Rome, waar we ons hotel betrekken.

Zaterdag: Rome, ca. 80 km:

Het Romeinse Rome heeft vanochtend onze aandacht. In het antieke stadscentrum bezoeken we het Forum Romanum en het Colosseum. We zien o.a. het Venetiëplein met het nationale monument en de Capitool-heuvel met het Romeinse stadhuis, ook zien we de Spaanse trappen, het Pantheon en de Trevifontein. Voor vanmiddag staat een bezoek aan de St. Pieter op ons programma.

Zondag: Napels en Pimonte, ca. 250 km:

Na het ontbijt reizen we zuidwaarts en brengen een bezoek aan de interessante stad Napels. We maken een wandeling van Castel Nuovo door de Via Roma naar Spaccanapoli. In de middag rijden we door naar ons hotel in Pimonte, in de omgeving van Sorrento. Hier zullen we de laatste drie nachten van deze reis verblijven.

Maandag: Amalfikust en Sorrento (optioneel):

Onze buschauffeur heeft een vrije dag en er komt een kleinere bus eerst voorgereden, zodat we moeiteloos over de smalle kustwegen kunnen manoeuvreren. Deze mooie dag heeft veel interessants te bieden. We gaan in de ochtend naar het beroemde Sorrento, waarnaar het schiereiland is genoemd. Vervolgens rijden we via een bergachtige route naar de Amalfikust en brengen een bezoek aan de drukke, levendige plaats Amalfi. Deze dagtocht is optioneel en kost € 39 p.p., min. aantal deelnemers 20 (opgave bij boeking en betaling ter plaatse). Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om een dagje aan het zwembad door te brengen.

Dinsdag: Vesuvius en Pompeï, ca. 75 km:

Vandaag is opnieuw een hoogtepunt van deze reis. We beginnen met een bezoek aan de Vesuvius, we rijden naar de busparkeerplaats net onder de krater, vanaf hier kunt u slechts te voet verder, zodat wandelschoenen gewenst zijn. Vanaf het wandelpad heeft een geweldig zicht in de krater en over de verre omgeving. Hierna dalen we de vulkaan weer af en rijden we naar de kust. We brengen in de middag een bezoek aan Pompeï, de in 79 n.Chr. door de Vesuvius bedolven stad en daardoor één van de best bewaarde Romeinse steden. Op de achtergrond verheft zich de Vesuvius. Vermoeid maar voldaan keren we terug naar Pimonte.

Woensdag: Nederland, ca. 80 km:

We nemen met weemoed afscheid van het mooie Sorrentijnse schiereiland en rijden naar het vliegveld van Napels, vanwaar we terug naar Nederland zullen vliegen.

bron: de Jong Intra vakanties