Even voorstellen

 

Mijn naam is Leo Smink. Sinds jaar en dag ben ik reisleider in vooral Italië. In deze functie kom ik in aanraking met vele aspecten van de Italiaanse cultuur. Natuurlijk gaat mijn interesse uit naar datgene wat de Romeinen ons nagelaten hebben of wat voor schoonheid de Renaissance ons gebracht heeft. Een wandeling door bijvoorbeeld Rome of Florence laat ons dat zien. Maar tijdens mijn reizen kom ik ook in aanraking met de rijke eetcultuur
van het land. Met mijn gasten bezoek ik regelmatig de oude olijfoliemolen La Macina in ChiancianoTerme, gelegen in het hart van de glooiende Toscaanse heuvels. Hier wordt olijfolie extra vergine gemaakt volgens het antieke procedé van de koude persing. Na het zien van een filmpje over het productieproces lopen we door het fabriekje en hebben vervolgens de gelegenheid om onder het genot van een glaasje Nobile di Montepulciano hun heerlijke olijfolie op een bruschetta (geroosterd Toscaans brood ingewreven met knoflook en een snufje zout) te proeven. De reacties van de gasten over de kwaliteit van de olijfolie zijn zeer positief en enthousiast.

De kwaliteit van de olie, de ‘eerlijke’ manier van produceren en de kleinschaligheid van het bedrijf hebben mij op het idee gebracht deze olie in Nederland te importeren. Ik wil u laten meegenieten van de olijfolie, die niet alleen geschikt is voor een bruschetta, maar ook voor een heerlijke salade en voor bakken of wokken. Via deze site kunt u de olijfolie en andere echte italiaanse kwaliteitsproducten bestellen.

In 2012 is er een boek van de hand van ondergetekende verschenen over Rome! Het betreft een foto/reis/cultuurboek waarbij tekeningen van 23 bekende en minder bekende Romeinse monumenten als het Forum, het Colosseum, het Pantheon en de Trevi fontein (van de beroemde 18de eeuwse etser Piranesi) vergeleken worden met foto’s van dezelfde monumenten in deze tijd. Een uitgebreide beschrijving en bestelmogelijkheid vindt u in de webwinkel.

 

.