….

Rome, Sorrento & Amalfikust

Programma 2024

Tijdens deze afwisselende 8-daagse rondreis nemen we u mee naar schitterende steden als Rome en Napels. Maar ook naar het zonnige schiereiland van Sorrento en de magnifieke Amalfikust met zijn grandioze vergezichten, steile klippen en romantische baaien. Ook de indrukwekkende opgravingen van Pompeï willen wij u niet onthouden. Voor meer informatie betreffende beschikbaarheid en eventuele boekingen verwijzen we u naar de website van Oad reizen: www.oad.nl/italië

vertrekdata 2024: ..

Excursies
– Rome, klassiek
– Rome, Vaticaanstad
– Montecassino
– Pompeï
– Napels
– Amalfikust

Accommodatie

Quality Hotel Green Palace

Dit comfortabele hotel ligt in de plaats Monterotondo Scalo, op ca. 30 km van Rome.

Hotel Paradiso (of gelijkwaardig)

Op de heuvel net buiten Castellamare di Stabia ligt dit hotel met terras met uitzicht over de Golf van Napels en de Vesuvius.

Van dag tot dag programma:

Dinsdag | Vlucht Amsterdam – Napels
Vandaag vliegt u op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Napels, van waaruit u met de bus gebracht wordt naar ons hotel nabij Rome.

Woensdag | Klassiek Rome  

Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we een wandeling langs de hoogtepunten van Rome. We zien onder meer het Forum Romanum, het Pantheon en het Colosseum. De middag is ter vrije besteding. Geniet van de mooie pleinen en fonteinen als de Piazza Navona en de Trevi fontein.

Donderdag | Christelijk Rome

Vandaag bezoeken we Vaticaanstad. Het kleinste staatje ter wereld waar de paus het staatshoofd is. We zien de beroemde St. Pietersbasiliek en het St. Pietersplein. Optioneel kunt u het Vaticaans Museum met de Sixtijnse Kapel en de St. Pietersbasiliek bezoeken o.l.v. een Nederlandssprekende lokale gids (optioneel, ca. € 49,- p.p. bij boeking op geven).

Vrijdag | Sorrento

We laten de hoofdstad van Italië achter ons en vertrekken naar het schiereiland van Sorrento, waar we vier nachten zullen verblijven. Onderweg bezoeken we het indrukwekkende benedictijner klooster Montecassino, dat hoog op een heuvel ligt. Deze locatie speelde een cruciale rol in diverse periodes van de Italiaanse geschiedenis, voor het laatst tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Zaterdag | Pompeï, Napels
Onder leiding van een Nederlandssprekende gids bezoeken we de indrukwekkende opgravingen van Pompeï, gelegen onder aan de Vesuvius. Deze nog werkende vulkaan is bekend om de heftige uitbarsting in het jaar 79 na Chr. waarbij naast Pompeï ook Herculaneum werd verwoest en volledig onder as en puin werd bedolven. In de middag rijden we naar het nabijgelegen Napels, dat u op eigen gelegenheid kan verkennen.

Zondag | Vrije dag of Capri
Als u de optionele boottocht naar het prachtige eiland Capri boekt, krijgt u daar een rondleiding van een Nederlandssprekende gids (optioneel, ca. € 99 p.p., bij boeking opgeven). Vanaf het eiland kunt u genieten van schitterende uitzichten.

Maandag | Amalfikust
Vandaag rijden we over een ‘s werelds mooiste kustwegen. De zuidelijke kust van het schiereiland van Sorrento wordt gedomineerd door steile kliffen waartussen zich schilderachtige plaatsjes bevinden als Positano en Amalfi. De prachtige kustweg slingert langs diepe ravijnen en geurige citroengaarden. De Italianen noemen de weg ‘Nastro Azzuro’ wat het blauwe lint betekent.

Dinsdag | Naar huis
We rijden naar het vliegveld van Napels voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Inclusief

vlucht Amsterdam – Napels met Transavia

transfer van luchthaven – hotel v.v.
rondreis volgens programma per bus met airconditioning
genoemde excursies
halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
inclusief rondleiding Rome en Pompeï onder leiding van Nederlandssprekende gids
Nederlandssprekende Oad reisleiding
luchthavenbelastingen, brandstof en veiligheidstoeslagen

Exclusief

eventuele entreegelden ca. € 40,- p.p.
optionele excursies
bagage tijdens de vlucht: 1 stuk van max. 20 kg p.p., kosten € 25,- p.p. enkele reis

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 18

Annuleringstermijn
Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.

Bron: Oad reizen