Oad busrondreis Toscane, Umbrië en Rome 2024

Programma 2024

Nieuw bij Oad: de 12-daagse busrondreis Toscane, Umbrië en Rome. Ontdek het culturele hart van Italië! Toscane is wereldberoemd dankzij glooiende landschappen met pijnbomen, cipressen en wijngaarden. Bovendien bevinden zich in deze regio prachtsteden als Florence en Siena. Umbrië is minder bekend maar zeker niet minder aantrekkelijk. We sluiten de reis af met een bezoek aan de eeuwige stad Rome. Voor overige informatie, beschikbaarheid en boeking verwijs ik u naar de site van Oad: www.oad.nl/italië.

Vertrekdata 2024: ..

Hoogtepunten
– Pienza, een sfeervol plaatsje midden in Toscane
– Orvieto, gelegen op een tufstenen plateau met een mooi Duomo
– Rome, de eeuwige stad
– Florence, dé Renaissancestad
– Assisi, in de voetsporen van Franciscus
– Lago Trasimeno, rustig meer met het eiland Isola Maggiore

Accommodatie

Chianciano Terme – Hotel Mizar

Rome – Pineta Palace Hotel

 Van dag tot dag programma:

Zaterdag/zondag| Heenreis

Vanuit Didam rijden we door Duitsland naar de omgeving van Bazel voor de overnachting. De volgende dag rijden we naar Montecatini Terme voor de overnachting.

Maandag | Florence

Vandaag bezoeken we Florence. De hoofdstad van Toscane herbergt vele kunstschatten. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we een stadswandeling. U ziet o.a. de kathedraal van Santa Maria del Fiore, de Palazzo Vecchio en de beroemde Ponte Vecchio, de oudste brug van Florence. Daarna heeft u de gelegenheid de stad zelf te verkennen. Aan het eind van de middag rijden we door naar Chianciano Terme waar we vier nachten verblijven.

Dinsdag | Assisi en Lago di Trasimeno

Vandaag rijden we eerst naar Assisi, bekend van de Heilige Franciscus. We zien de andere belangrijkste bezienswaardigheden van de stad als de Tempio di Minerva, de Basilica di Santa Chiara en het centrale plein. Daarna rijden we naar het op drie na grootste meer van Italië; Lago di Trasimeno. In het historische dorpje Passignano sul Trasimeno treffen we nauwe straatjes, middeleeuwse torens en elegante huizen. Vanaf de Rocca Medievale heeft u een geweldig uitzicht over het meer. Ook kunt u vandaag het eiland Isola Maggiore bezoeken (optioneel, kosten ca. €10,- p.p.). Hier kunt u een wandeling maken of een drankje drinken op het gezellige dorpspleintje.

Woensdag | Monte Oliveto Maggiore en Pienza

In de ochtend bezoeken we de Benedictijner Abdij Monte Oliveto Maggiore. De abdij ligt in een prachtige omgeving tussen de eiken en cipressen. We zien hier de barokke kerk en prachtige fresco’s. We rijden verder naar het plaatsje Pienza met de indrukwekkende Dom, het Piazza Pio ll en het Palazzo Piccolomini. Pienza wordt beschouwd als één van de mooiste plaatsjes van de Toscane. Daarna rijden terug naar Chianciano Terme voor een olijf- en wijnproeverij (optioneel, ca. € 17,- p,p.).

Donderdag | Vrij dag 

Vandaag kunt u het rustig aan doen. Eventueel kunt u met de lokale bus naar het sfeervolle middeleeuwse stadje Montepulciano.

 Vrijdag | Orvieto, naar Rome

In de ochtend bezoeken we het prachtige stadje Orvieto waar u versteld zult staan van de prachtige kathedraal met één van de mooiste kerkgevels ter wereld. Aansluitend rijden we richting het noorden naar ons hotel in de omgeving van Rome.

 Zaterdag | Vaticaanstad, Rome

Vandaag brengen we u naar Rome. Hier kunt u de stad op eigen gelegenheid ontdekken. U kunt ook mee voor een optionele excursie naar Vaticaanstad. We zien de beroemde St. Pietersbasiliek en het St. Pietersplein. Daarna bezoeken we het Vaticaans Museum met de Sixtijnse Kapel (optioneel, ca. € 45,- p.p. bij boeking op geven).

Zondag | Klassiek Rome

Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we een wandeling langs de hoogtepunten van Rome. We zien onder meer het Forum Romanum, het Pantheon en het Colosseum. De middag is ter vrije besteding. Geniet van de mooie pleinen en fonteinen als de Piazza Navona en de Trevi fontein.

Maandag | Siena

We verlaten Rome en rijden naar de prachtige stad Siena. Onder leiding van een deskundige lokale gids maken we een wandeling maken langs o.a. het Piazza del Campo, het middeleeuwse centrum met majestueuze gotische gebouwen. Overnachting in de omgeving van Bologna.

Dinsdag/woensdag | Terugreis

Na het ontbijt beginnen we aan onze terugreis naar Zuid-Duitsland waar we overnachten. De volgende dag keren we via de Duitse snelwegen rijden we naar Nederland. In Didam wordt er een afscheidsdiner geserveerd.

Bron: Oad Reizen