Oad Single vliegrondreis Italië 2022

Programma 2022

Nieuw bij Oad: Vier samen met andere gezellige alleengaanden vakantie in Toscane. Samen gaan wij Toscane ontdekken en genieten van prachtige steden als Pisa, Florence en Lucca. We rijden de beroemde Chianti Wijnroute en uiteraard maken we een stop bij een wijnboerderij! U heeft ook de mogelijkheid om een Italiaanse kookles te volgen, een unieke ervaring! Voor meer informatie en boeking ga naar Single vliegrondreis Italië

Vertrekdata 2022:  27 juni, 25 juli, 10 oktober, 24 oktober; 10 oktober – indien deze doorgaat – ben ik zelf reisleider

Excursies
– Arezzo
– Orvieto
– Rome
– Florence
– Bologna
– Venetië
– Lucca
– Pisa

Accommodatie

Montecatini – Grand Hotel Panoramic

Rome _ Pomezia – Hotel Principe

Padova – DC Hotel International

 

Van dag tot dag programma:

Dinsdag | Heenreis

U vlieg van Amsterdam rechtstreeks naar Florence. Vandaar wordt u naar ons hotel in Montecatini Terme gebracht. Hier verblijven we vier nachten.

Woensdag | Vrije ochtend, Lucca

Deze ochtend kunt u bijkomen van de reis. Geniet van het heerlijke zwembad of maak een wandeling door het gezellige centrum van Montecatini Terme. Op loopafstand vindt u de bekende termen als de Tettuccio Thermal. In de middag rijden we naar het mooie plaatsje Lucca. Hier kunt u een mooie wandeling maken over de stadswallen of door de sfeervolle straatjes lopen. Uniek is het Piazza dell’Anfiteatro; hier stond vroeger een Romeins amfitheater, maar de meeste stenen zijn gebruikt voor de bouw van de kerken en paleizen in Lucca. De arena-achtige vorm heeft het plein toch nog behouden. Ook een aanrader is het Puccini Museum, geheel in het teken van deze befaamde componist van onder meer La Bohème.

Donderdag | Pisa en wijnboerderij

Na het ontbijt rijden we naar Pisa, waar u op het ‘Veld der Wonderen’ naast de beroemde toren van Pisa ook de dom en het Baptisterium kunt bekijken. Veel van de gebouwen zijn gebouwd met het beroemde marmer uit Carrara. In de middag verruilen we de stad voor het Toscaanse platteland voor een bezoek aan een wijnboerderij. We maken een wandeling door de wijnvelden en krijgen uitleg over het wijnproces. Geniet van de verschillende wijnen onder het genot van bruschetta, biologische kazen en nog veel meer.

Vrijdag | Florence

Vandaag bezoeken we Florence. De hoofdstad van Toscane herbergt vele kunstschatten. Vanaf Montecatini Terme gaan we met de trein naar Florence. O.l.v. een Nederlandssprekende gids maken we een stadswandeling. U ziet o.a. de kathedraal van Santa Maria del Fiore, de San Miniato al Monte en de beroemde Ponte Vecchio, de oudste brug van Florence. Daarna heeft u de gelegenheid de stad zelf te verkennen.

Zaterdag | Via Arezzo en Orvieto naar Rome

We verlaten Montecatini Terme en rijden zuidelijker richting Rome. Door de chianti wijnvelden bereiken we de mooie stad Arezzo, prachtig gelegen op een heuvel waar een aantal valleien samenkomen. Het historisch centrum staat vol met bijzondere monumenten. Deze stad stond centraal in de wereldberoemde film ‘La Vita è Bella’. We rijden verder naar Orvieto waar u versteld zal staan van de indrukwekkende kathedraal. We rijden verder naar ons hotel ten zuiden van Rome waar we drie nachten verblijven.

 Zondag | Klassiek Rome

Na het ontbijt rijden we naar het centrum van Rome. In de ochtend maken we een wandeling langs de vele bezienswaardigheden van Rome. De hoogtepunten zijn o.a. het Forum Romanum, het Colosseum en het Pantheon. ’s Middags heeft u de tijd om op eigen gelegenheid de schitterende bouwwerken te bewonderen of te genieten van de mooie pleinen en fonteinen in Rome zoals de Piazza Navona en de Trevi fontein.

 Maandag | Vaticaanstad

In de ochtend bezoeken onder leiding van een gids de kleinste staat ter wereld: het Vaticaanstad. We zien hier de wereldberoemde St. Pieterbasiliek en het St. Pieterplein. U heeft de mogelijkheid om op eigen gelegenheid het Vaticaans Museum te bezoeken (optioneel, ca. € 39 p.p., bij boeking opgeven).

Dinsdag | Via Bologna naar Padua

We rijden naar het noorden van Italië. Onderweg maken we een stop in ‘de rode stad Bologna, de hoofdstad van de regio Emilia-Romagna. De stad staat vol met prachtige kerken en er lijkt geen einde te komen aan de vele portico’s; de galerij die je in de zomermaanden beschermt tegen de zon. Aan de Piazza Maggiore zien we de San Petronio basiliek. We rijden verder naar de stad Padua waar we twee nachten zullen verblijven.

Woensdag | Venetië

Vandaag gaan we naar het romantische Venetië, een stad die u echt gezien moet hebben! Onder leiding van een Nederlandssprekende gids bekijken we het San Marcoplein, de kathedraal en het Dogenpaleis. We zien ook de beroemde Brug der Zuchten en de Rialtobrug. Natuurlijk krijgt u de kans om een gondeltocht te maken door de mooie kanalen van de stad (optioneel, kosten ca. € 20,- p.p.).

Donderdag | Naar huis

Met een koffer vol geweldige herinneringen wordt u naar de rijden we naar de luchthaven van Venetië voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Bron: Oad Reizen