Toscane te kust en te keur

Programma 2022

Per 2022 is deze reis veranderd in een busreis vanuit Nederland. Bezoek de site van de Jong Intra Vakanties om het nieuwe programma en de data te bekijken.

Het betreft nu een 10- daagse busreis ‘Toscane te kust en te keur’.  Voor verdere informatie, beschikbaarheid en boeking verwijzen wij naar de site van de Jong Intra vakanties: www.dejongintra.nl . 

vertrekdata 2022

Excursies
– Cinque Terre
– Volterra
– San Gimignano
– Florence
– Pistoia
– Vinci
– Lucca
– Pisa

Accommodatie

 

Van dag tot dag programma:

Donderdag: Marina di Massa

Uw vakantie begint zodra u geland bent op het vliegveld van Pisa. U ontmoet uw reisleider en vakantiegenoten en stapt in de gereedstaande touringcar. We rijden naar ons hotel in Marina di Massa, waar u de gelegenheid heeft om de omgeving van het hotel te verkennen.

Vrijdag: Volterra en San Gimignano

Vandaag is het binnenland van Toscane aan de orde. Eerst naar Volterra, een stadje met een Etruskisch verleden en een typisch Toscaans stadsbeeld. De entree tot de stad is spectaculair bij ‘Le Balze’. Vervolgens gaan we naar het oude San Gimignano waar nog 13 torens resteren van de 72 torens, die ooit het stadsbeeld domineerden. De route die vandaag wordt gereden gaat door het echte, zeer afwisselende, Toscaanse heuvellandschap met prachtige uitzichten.

Zaterdag: Pistoia en Vinci

We gaan vanochtens naar het stadje Pistoia, waar op zaterdag de weekmarkt plaats vindt. Al bij het binnenrijden van de stad zien we de Romeinse oorsprong. Het oude centrum bestaat uit smalle middeleeuwse straatjes, onregelmatig gevormde pleinen, prestigieuze paleizen en kleine toren-huizen, een verrassende stad en zeker één van de minder bekende steden in het prachtige Toscaanse landschap. In de middag brengen we een bezoek aan Vinci, de geboorteplaats van Leonardo. De weg ernaartoe is al een feestje: het vestingstadje Vinci ligt aan de voet van de Montalbano in een groen, glooiend heuvellandschap. Tegenwoordig kunt u in Vinci alles over Leonardo te weten komen. Het stadje eert de wereldberoemde inwoner met onder andere twee speciale musea.

Zondag: Florence

We beleven vandaag één van de absolute hoogtepunten van deze reis en van Italië; namelijk Florence. We trekken de hele dag voor deze enerverende kunststad uit. Voor sommigen zal de wandeling door het centrum een weerzien zijn, voor anderen een kennismaking, voor allen een verrijking.

Maandag: Cinque Terre

U heeft vandaag de mogelijkheid om per trein en boot Cinque Terre te bezoeken, een schitterend, rotsachtig kustgebied waarin vijf prachtige dorpjes liggen dat behoort tot één van Europa’s mooiste natuurgebieden. U zult hier ogen te kort komen en uw camera zal overuren maken. De naam Cinque Terre verwijst naar vijf spectaculair gelegen dorpjes, die zich vastklampen aan de uiterste hoek van een aantal enorm hoge kliffen. Wij gaan de plaatsen op een alternatieve wijze bezoeken en nemen heen de trein die in elk plaatsje stopt en terug misschien wel de boot (trein en boot excl. ca. € 32 p.p.).

Dinsdag: Lucca en Pisa

‘s Morgens bezoeken we het ommuurde Lucca, waar we een wandeling zullen maken langs de prachtige Romaanse kerken en pleintjes, die de charme van de stad uitmaken. Lucca wordt door velen wel geroemd als één van de fraaiste steden van Toscane en heeft zeker één van Europa’s mooiste pleinen, u kunt hier tevens de Dom bezoeken. In de middag rijden we naar Pisa, we gaan hier uiteraard naar het ‘Campo dei Miracoli’. Op dit ‘wonderplein’ zien we misschien wel de beroemste en meest bekende toren ter wereld, die behoorlijk scheef staat.

Woensdag: Vrije dag

‘Dolce fare niente’, oftewel ‘zalig niets doen’. Deze dag is bestemd om Marina di Massa nog wat beter te leren kennen, het zeewater te testen of een beetje kleur op te doen.

Donderdag: Calci en Nederland

Op deze laatste dag brengen we een bezoek aan het nabij Pisa gelegen stadje Calci. Hier staat een indrukwekkend Kartuizerklooster, waar de monniken in stilte en totale afzondering leefden. Hierna gaan we naar de luchthaven van Pisa om de terugvlucht huiswaarts te nemen.

Niet inbegrepen
– Entreegelden
– Eventuele lokale gidsen

Bij ons inclusief!
– Welkomstdrankje
– Vlucht van Amsterdam naar Pisa v.v. met Transavia
– Luchthavenbelasting en brandstofheffing
– Deskundig Nederlandssprekende reisleiding
– Lokale touringcar met chauffeur
– Overnachtingen volgens programma
– 7x Ontbijt en 7x diner

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 18

Annuleringstermijn
Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.

Bron: de Jong Intra vakanties