4

Hoogtepunten Toscane

Programma 2024

Een ontspannen en mooie 8-daagse excursiereis: vliegen op Pisa en verblijf 7 nachten in ..

Voor alle vertrekdata van deze reis sta ikzelf ingepland als reisleider. 

Voor verdere informatie, beschikbaarheid en boeking verwijzen wij naar de site van Oad reizen: Hoogtepunten van Toscane

vertrekdata 2024: 

Excursies
– Volterra
– San Gimignano
– Florence
– Pistoia
– Vinci
– Lucca en Barga

– Pisa

Accommodatie

..

Van dag tot dag programma:

Dinsdag | Vlucht Amsterdam – Pisa
Vandaag vliegt u op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Pisa. Eenmaal aangekomen in Italië wordt u naar uw hotel in Pescia gebracht.

Woensdag | Lucca  & Barga  

In de ochtend rijden we naar Lucca, misschien wel het mooiste stadje van Toscane. In dit charmante stadje heerst een heerlijke Italiaanse sfeer en u kunt uren door de pittoreske straatjes van het middeleeuwse centrum wandelen. In de middag rijden we naar het dorpje Barga. Het dorpje ligt op een hoogte van 420 meter waardoor u een prachtig uitzicht heeft over Serchio rivier en de bergen van de Garfagnana valei. Barga wordt gekenmerkt door pleintjes en smalle steegjes die langs de oude gebouwen kronkelen. Het meest opvallende bouwwerk is de Sint-Christoffel kathedraal en dateert al van voor het jaar 1000. Neem de tijd om door de smalle straatjes van dit Italiaanse dorpje te dwalen!oemde plein, ook zijn bijvoorbeeld het Piazza dei Cavalieri en de straat Borgo Stretto een bezoekje waard.

Donderdag | San Gimignano, Volterra
Na het ontbijt zetten door het fraaie Toscaanse landschap koers naar San Gimignano, wederom een van de hoogtepunten van Toscane. In dit historische dorpje waant u zich compleet in de middeleeuwen. De torens in de stad werden ooit gebruikt als manier om verdediging te bieden tegen aanvallen van buitenaf, bovendien konden de rijke families op deze manier hun bevoorrechte positie laten zien. Een aanrader is om de Torre Grossa in het Piazza del Duomo te beklimmen, eenmaal boven aangekomen wordt u getrakteerd op een werkelijk fantastisch uitzicht over het Toscaanse land. Vanmiddag bezoeken we een andere Toscaanse parel, namelijk Volterra. Het stadje werd gesticht door de Etrusken en noemden het Velathri. In de straatjes is de invloed van de Etrusken nog volop terug te zien. Wandel op uw gemak door over sfeervolle pleinen en langs kleine kerkjes en adellijke paleizen.

Vrijdag | Vrije dag of optioneel naar Pietrasanta

Vandaag is geheel ter vrije besteding. U kunt ook mee voor een optionele excursie naar het kunstenaarsdorp Pietrasanta. Zelfs Michaelango heeft hier een atelier gehad. We maken een wandeling door het plaatsje en bezoeken de San Martino Kerk en het Museo dei Bozzetti. Daarna rijden we naar de kust van Forte dei Marmi waar u kunt lunchen. Halverwege de middag gaan we weer terug naar ons hotel (optioneel, ca. € 20,- p.p.).

Zaterdag | Florence
Florence, absoluut hoogtepunt van Toscane. De renaissance vond zijn oorsprong in Florence, dat door handel en nijverheid zeer welvarend was geworden. Enkele voorname Toscaanse families stimuleerden en ondersteunden artiesten om een nieuwe impuls te geven aan de klassieke oudheid en haar kunsten en filosofieën, en zo geschiedde. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids zien we de belangrijkste monumenten van de stad zoals de Santa Maria del Fiore, Ponte Vecchio, de Campanile en het Baptisterium.

Zondag | Vinci & Pisa
Vanochtend bezoeken we de geboorteplaats van Leonardo da Vinci. Het vestingstadje ligt aan de voet van de Montalbano en laat zich omringen door een kenmerkend Toscaans heuvellandschap. In Vinci kunt u Meseo Leonardiano bezoeken, een heel museum gewijd aan Leonardo da Vinci. We rijden door naar Pisa waar we de toren van Pisa, het Baptisterium en de Kathedraal van Pisa op het beroemde Veld der Wonderen bekijken. Vergeet niet wat verder te lopen dan het beroemde plein. Ook zijn bijvoorbeeld het Piazza dei Cavalieri ende straat Borgo stretto de moeite waard.  

Maandag | Siena, Chianti
Vandaag bezoeken we misschien wel de meest fotogenieke stad van Toscane; Siena. Het Piazza del Campo, het centrale plein van Siena, is gebouwd op de plek waar drie heuvels samenkomen. Het 14e eeuwse Palazzo Pubblico torent hoog boven Siena uit en is de absolute blikvanger aan het plein. U kunt uren door de middeleeuwse straatjes wandelen en een heerlijk kopje koffie drinken op een van de vele terrasjes. In de middag rijden we door de befaamde Chiantistreek. Deze streek staat bekend om haar uitmuntende wijnen, maar ook vanwege het serene landschap. Op harmonieuze wijze glooien weides over in uitgestrekte wijnvelden, hét beroemde Toscaanse landschap! Uiteraard maken we onderweg door de Chiantistreek een aantal fotostops!

Dinsdag | Naar huis
Vandaag nemen we afscheid van Toscane en wordt u naar de luchthaven van Pisa gebracht vanwaar u terug zult vliegen naar Amsterdam.

Inclusief

vlucht Amsterdam – Pisa met Transavia

transfer van luchthaven – hotel v.v.
rondreis volgens programma per bus met airconditioning
genoemde excursies
halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
inclusief rondleiding door Florence onder leiding van Nederlandssprekende gids
Nederlandssprekende Oad reisleiding
luchthavenbelastingen, brandstof en veiligheidstoeslagen
toeristenbelasting

Exclusief

eventuele entreegelden ca. € 50,- p.p.
optionele excursies
bagage tijdens de vlucht: 1 stuk van max. 20 kg p.p., kosten € 25,- p.p. enkele reis

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 18

Annuleringstermijn
Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.

Bron: Oad reizen